marți, 4 ianuarie 2011

drogurile de club [part I]

Drogul de club” este un termen vag care se refera la o varietate larga de droguri, intre care MDMA(Ecstasy), GHB, Rohypnol, ketamine, methamphetamine si LSD
Ecstasy (MDMA)
GHB (Ecstasy lichid)
Ketamina
Methamphetamine
LSD 


       ECSTASY 
( sau METHYLENEDIOXYMETHAMPHETAMINE (MDMA)
 Argou sau nume de strada: Ecstasy, XTC, X, Adam, Clarity, Lover’s Speed
Din punct de vedere chimic, MDMA este similar stimulentului amphetamine si halucinogenului mescaline. MDMA poate produce atat efecte stimulante cat si de modificare usoara a simturilor.
Methylenedioxyamphetamine(MDA), methylenedioxyethylamphetamine(MDEA) si paramethoxyamphetamine(PMA) sunt similare chimic cu MDMA , se gasesc uneori in tabletele de ecstsy si pot produce efecte de imbolnavire.
MDMA -se administreaza de obicei pe cale orala, printr-o tableta sau capsula. Efectele ei dureaza de la 3 la 6 ore, desi depresia, insomniile si slabiciunea au fost observate de-a lungul a catorva zile sau saptamani dupa folosire.
              - poate produce o crestere semnificativa in pulsul inimii si in tensiunea arteriala si un tip de agitatie specific consumului de amphetamine.
             -poate produce o crestere a temperaturii corpului (hipertermie), care poate fi mai apoi exacerbata prin fierbinteala si conditii adunate caracteristice mediului imprastiat. Hipertermia poate duce la caderi ale ficatului, rinichilor si ale sistemului vascular. MDMA poate interfera cu propriul metabolism (prabusire), astfel ca folosirea repetata dupa un interval scurt de timp poate mai ales la niveluri periculoase in corp.
Consumatorii de MDMA pot ajunge dezhidratati, indemnand la o crestere a consumului de apa. In unele cazuri, aceasta a dus la problema “intoxicarii cu apa” sau hiponatremia, o potentiala conditie fatala in care consumul excesiv de apa cauzeaza o scadere dramatica a electrolitilor.
In studiile pe animale, administrarea repetata de MDMA s-a dovedit a produce daune de lunga durata, chiar permanente, neuronilor care elibereaza serotonin. La oameni, un numar de studii arata ca cei care consuma MDMA pe o perioada indelungata sufera deficite cognitive, cum ar fi problemele de memorie.
Studiul Monitoring the Future al NIDA din 2003 arata ca 2,1% din absolventii de clasa a 8-a, 3% din cei de clasa a 10-a si 4,5% din cei de clasa a 12-a au consumat MDMA in cele 12 luni inainte de supraveghere.

     GAMMA(sau HYDROXYBUTYRATE (GHB)
Argou sau nume de strada: Grievous Bodily Harm, G, Liquid Ecstasy, Georgia Home Boy
   GHB -poate fi produs sub forma de lichid transparent, praf alb, tableta si capsula, si este adesea folosit in combinatie cu alcoolul, devenind mult mai riscant. GHB este din ce in ce mai mult asociat cu otravirile, supradozele, infractiunile sexuale sub influenta drogurilor si cu mortalitatea. Drogul este folosit predominant de adolescenti si tineri – cel mai des atunci cand merg in cluburi de noapte si discoteci – si este intalnit in comunitatile de homosexuali.
           -este de obicei consumat atat pentru proprietatile lui de intoxicare/ sedare/ inducere a euforiei, cat si pentru efectele de eliberare a hormonului de crestere.
Chimicalele care pot fi tranformate de organism in GHB contin gamma-butyrolactone(GBL) si 1,4-butanediol(BD), care se gasesc intr-un numar de produse care sunt etichetate ca agenti de curatire vanduti prin Internet si in magazinele en-detail.
         -este un depresant al sistemului nervos central si efectele lui de intoxicare incep dupa 10-20 de minute dupa administrarea drogului. De obicei efectele dureaza pana la 4 ore, depinzand de dozaj. La doze mai mari, efectele sedative ale GHB pot rezulta somn, coma sau moarte.
         - este eliberat din corp intr-un timp relativ scurt( in aproape 2 ore). Nu exista nici un detector pentru consumul de GHB in unitatile de primire a urgentelor si multi medici nu sunt familiarizati cu acest drog, astfel ca multe incidente provocate de GHB raman nedetectate.
In iulie 2002, Administratia pentru Hrana si Droguri a aprobat folosirea medical supravegheata a        -pentru tratamentul in cataplexie( episoade in care muschii amortesc dintr-odata) asociata cu narcolepsia.

  Sidaca tot vorbim despre ele sa urmarim si un filmulet impreuna
http://www.youtube.com/watch?v=_expVjObnxk
    
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu